Verdient jouw kado

een kadodoos?

 

Wat zijn de functies en de voordelen van een kadodoos?

Kadodozen, we zien ze steeds vaker. In de winkels en op het internet worden kadoverpakkingen, geschenk- en kadodozen in grote hoeveelheden aangeboden. Zowel van goede als van slechte kwaliteit. Veel professionele fabrikanten kunnen deze kadodozen maken. Er zijn hele mooie kadodozen te koop van hoogwaardige kwaliteit. En toch kiezen we nog vaak voor een simpel kadopapiertje. Wat zijn de functies en de voordelen van een kadodoos eigenlijk?

 

Kadodoos rood met zwarte strik.

Kadodoos licht blauw met groen lint.

Kado doos roze met oranje strik.

Wat is een kadodoos?

Voordat we de functies en voordelen kunnen behandelen moeten we eerst de definitie van een kadodoos kennen. In de Nederlandse woordenboeken is helaas (nog) geen omschrijving van dit woord te vinden. Daarom hebben we de betekenis van het Engelse woord 'gift box' uit het Cambridge Dictionary vertaald naar het Nederlands. Deze letterlijke vertaling luidt als volgt: Een decoratieve doos om een kado in te doen.

In onze eigen woorden zouden we een kadodoos als volgt omschrijven:

Een kadodoos (ook wel een geschenkdoos of een kadobox genoemd) is een stevige vierkante doos waarin een kado kan worden verpakt. In tegenstelling tot kadopapier, biedt een kadodoos stevigheid en bescherming aan een kado. Een kadodoos is bedoeld om de kadowaarde te vergroten.

Kadopapier of kadodoos?

De kadodoos werd oorspronkelijk gebruikt voor dure kado's. Volgens de fabrikanten is een kadodoos een chiquere kadoverpakking dan kadopapier. Ze zijn van mening dat een kadodoos meer betekenis geeft aan een kado. Ze beweren zelfs dat het de kadowaarde vergroot.

Waarvoor kan ik een kadodoos gebruiken?

Vroeger werd de kadodoos enkel gebruikt voor dure kado's. Tegenwoordig is de prijs van het kado niet meer doorslaggevend. Alle soorten kado's kunnen voor een kadodoos worden gebruikt. Een kadodoos wordt gebruikt voor zowel dure als goedkope kado's. Denk bijvoorbeeld aan bloemen, chocolade, sieraden, knuffelberen of contant geld.

Waarom zou ik een kadodoos kopen?

Het grootste voordeel van een kadodoos is de kwaliteit. Zoals het woord al doet vermoeden is een kadodoos gemaakt van karton. Door de sterkte van het karton kan een kadodoos blijvend worden hergebruikt mits deze onbeschadigd is. Als de kadodoos uiteindelijk is afgeschreven kan deze milieuvriendelijk worden gerecycled om vervolgens te worden gebruikt als nieuwe grondstof.

De kwaliteit van een kadodoos is niet slechter dan dat van een (hoogwaardige) houten of ijzeren kist. De prijs daarentegen is nog niet eens de helft. Een van de basisfuncties van een kadodoos is bescherming. Een kadodoos met goede opvulling beschermt het kado onderweg tegen schudden, lekken, zonlicht en vocht. Veel fabrikanten houden al aan het begin van het productieproces rekening met deze beschermingseisen.

Kadodozen worden gekocht om de waarde van een kado te vergroten. Naast het feit dat een kadodoos chiquer is dan kadopapier, biedt een kadodoos stevigheid en bescherming aan een kado. Kadodozen worden vrijwel altijd hergebruikt en zijn daarom ook duurzamer dan kadopapier.

Waar kan ik een kadodoos kopen?

Bij Beautifulgiftbox.com worden luxe kadodozen verkocht.Stel jouw kadodoos samen en kies uit verschillende kleuren.


Bronnen
Cambridge Dictionary
Why gift wrapping is as important as the gift itself
What are the functions and advantages of the gift box?

Lees ook
10 redenen waarom een kadodoos de beste kadoverpakking is voor jouw kado

Kies een kadodoos en stel samen:

Rode kadodoos, gele deksel met rode strik.

Witte kadodoos, licht blauwe deksel met rode strik.

Zwarte kado doos, roze deksel met rode strik.


Rode kadodoos met rode strik.


Witte kadodoos, rode deksel met rode strik.


Roze kado doos, witte deksel met rode strik.


Gele kadodoos, witte deksel met rode strik.


Rode kadodoos, witte deksel met rode strik.


Zwarte kado doos, witte deksel met rode strik.


Roze cadeaubox, gele deksel met gouden strik.


Witte cadeaubox, roze deksel met gouden strik.


Gele cadeau box, roze deksel met gouden strik.


Stel jouw luxe cadeaudoos samen