Verdient jouw kado

een kadobox?

 

Wat zijn de functies en de voordelen van een kadobox?

Kadoboxen, we zien ze steeds vaker. In (online) winkels worden ze in goede en slechte kwaliteit aangeboden. Professionele fabrikanten kunnen hele mooie kadoboxen maken van de beste kwaliteit. En toch kiezen we nog vaak voor een simpel kadopapiertje. Wat zijn de functies en de voordelen van een kadobox eigenlijk?

 

Kadobox zwart met gouden strik

Kadobox licht blauw met oranje lint.

Kado box zwart met groene strik.

Wat is een kadobox?

Voordat we de functies en voordelen kunnen behandelen moeten we eerst de definitie van een kadobox weten. In de Nederlandse woordenboeken is helaas (nog) geen omschrijving van dit woord te vinden. Daarom hebben we de betekenis van het Engelse woord 'gift box' uit het Cambridge Dictionary vertaald naar het Nederlands. Deze letterlijke vertaling luidt als volgt: Een decoratieve doos om een kado in te doen.

In onze eigen woorden zouden we een kadobox als volgt omschrijven:

Een kadobox (ook wel een geschenkdoos of een cadeaudoos genoemd) is een stevige vierkante doos waarin een kado kan worden verpakt. In tegenstelling tot inpakpapier, biedt een kadobox stevigheid en bescherming aan een kado. Een kadobox is bedoeld om de kadowaarde te vergroten.

Inpakpapier of kadobox?

De kadobox werd oorspronkelijk gebruikt om dure kado's er chiquer uit te laten zien. De fabrikant is van mening dat een cadeaubox een chiquere kadoverpakking is dan inpakpapier. Ze denken dat de kadobox meer betekenis geeft aan een kado en dat de kadobox zelfs de waarde van het kado vergroot.

Waarvoor kan ik een kadobox gebruiken?

Vroeger werd de kadobox enkel gebruikt voor dure kado's. Tegenwoordig is de prijs van het kado niet meer doorslaggevend. Zowel dure als goedkope kado's worden in een kadobox verpakt. Denk bijvoorbeeld aan sieraden, bloemen, chocolade, contant geld of knuffelberen.

Waarom zou ik een kadobox kopen?

Het grootste voordeel van een kadobox is de kwaliteit. Een kadobox is gemaakt van karton. Als een kadobox onbeschadigd is kan hij blijvend worden hergebruikt. Als de kadobox uiteindelijk is afgeschreven kan deze milieuvriendelijk worden gerecycled. Zo kan hij vervolgens weer worden gebruikt als nieuwe grondstof.

De kwaliteit van een kadobox is niet slechter dan dat van een (hoogwaardige) houten of ijzeren kist. De prijs is daarentegen nog niet eens de helft. Een kadobox met goede opvulling beschermt het kado onderweg tegen schudden, lekken, zonlicht en vocht. Veel fabrikanten houden bij het maken van een kadobox al rekening met deze beschermingseisen.

Kadoboxen worden gekocht om de waarde van een kado te vergroten. Naast het feit dat een kadobox chiquer is dan inpakpapier, biedt een kadobox stevigheid en bescherming aan een kado. Kadoboxen worden vrijwel altijd hergebruikt en zijn daarom ook duurzamer dan inpakpapier.

Waar kan ik een kadobox kopen?

Bij Beautifulgiftbox.com worden luxe kadoboxen verkocht.Stel jouw kadobox samen en kies uit verschillende kleuren.


Bronnen
Cambridge Dictionary
Why gift wrapping is as important as the gift itself
What are the functions and advantages of the gift box?

Lees ook
10 redenen waarom een kadobox de beste kadoverpakking is voor jouw kado

Kies een kadobox en stel samen:


Rode kadobox, roze deksel met donker blauwe strik.

Gele kadobox, roze deksel met donker blauwe strik.

Zwarte kado box, baby blauwe deksel met donker blauwe strik.

Roze kadobox, gele deksel met donker blauwe strik.

Baby blauwe kadobox, gele deksel met donker blauwe strik.

Roze kado box, rode deksel met donkerblauwe strik.

Zwarte kadobox, roze deksel met donker blauwe strik.


Zwarte kadobox, gele deksel met donker blauwe strik.


Witte kado box, gele deksel met donker blauwe strik.


Baby blauwe kadobox, rode deksel met donker blauwe strik.Rode kadobox, gele deksel met donker blauwe strik.Gele kado box, rode deksel met donker blauwe strik.Stel jouw luxe cadeaudoos samen