Verdient jouw geschenk

een geschenkdoos?

 

Wat zijn de functies en de voordelen van een geschenkdoos?

Geschenkdozen, op het internet en in winkels worden ze steeds vaker aangeboden. De kwaliteit verschillend. De professionele fabrikanten van kartonnen geschenkdozen maken ze vaak van mooie kwaliteit. En toch kiezen we vaak nog steeds voor een simpel cadeaupapiertje. Waarom zou ik mijn geschenk verpakken in een geschenkdoos? Wat zijn de functies en voordelen van een geschenkdoos eigenlijk?

 

Geschenkdoos wit met rode strik.

Geschenkdoos geel met zwart lint.

Geschenk doos rood met gouden strik.

Wat is een geschenkdoos?

Voordat we antwoord geven op deze vragen moeten we eerst de definitie van een geschenkdoos kennen. In de Nederlandse woordenboeken is (nog) geen omschrijving van dit woord te vinden. We hebben het Engelse woord 'gift box' vertaald volgens de definitie van het Cambridge Dictionary. De letterlijke vertaling luidt als volgt: Een decoratieve doos om een geschenk in te doen.

Wij vonden deze vertaling te simpel. Daarom zouden wij een geschenkdoos alsvolgt omschrijven:

Een geschenkdoos (ook wel een cadeaubox of een cadeaudoos genoemd) is een stevige vierkante doos waarin een geschenk kan worden verpakt. In tegenstelling tot geschenkpapier, biedt een geschenkdoos stevigheid en bescherming aan een geschenk. Een geschenkdoos is bedoeld om de waarde van een geschenk te vergroten.

Geschenkpapier of geschenkdoos?

De geschenkdoos werd oorspronkelijk gebruikt voor dure geschenken. Volgens de fabrikanten is een geschenk chiquer verpakt in een geschenkdoos dan in geschenkpapier. Ze zijn van mening dat een geschenkdoos meer betekenis geeft aan een geschenk. Er wordt zelfs beweerd dat de geschenkdoos de geschenkwaarde vergroot.

Waarvoor kan ik een geschenkdoos gebruiken?

Vroeger werd de geschenkdoos enkel gebruikt voor dure cadeaus. Tegenwoordig is de prijs van het cadeau niet meer doorslaggevend. Een geschenkdoos wordt gebruikt voor alle soorten geschenken. Een geschenkdoos wordt zowel voor dure als goedkope geschenken gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan sieraden, bloemen, chocolade, knuffelberen of contant geld.

Waarom zou ik een geschenkdoos kopen?

Het grootste voordeel van een geschenkdoos is de kwaliteit. Een geschenkdoos met goede opvulling beschermt het geschenk onderweg tegen schudden, lekken, zonlicht en vocht. Zoals het woord al doet vermoeden is een geschenkdoos gemaakt van karton. Door de sterkte van het karton kan een geschenkdoos blijvend worden hergebruikt mits deze onbeschadigd is. Als de geschenkdoos uiteindelijk is afgeschreven kan deze milieuvriendelijk worden gerecycled om vervolgens te worden gebruikt als nieuwe grondstof.

Een geschenkdoos is bedoeld om de waarde van een geschenk te vergroten. Naast het feit dat een geschenkdoos chiquer is dan geschenkpapier, biedt een geschenkdoos stevigheid en bescherming aan een geschenk. Geschenkdozen worden vrijwel altijd hergebruikt en zijn daarom ook duurzamer dan geschenkpapier.

Waar kan ik een geschenkdoos kopen?

Bij Beautifulgiftbox.com worden luxe geschenkdozen verkocht.Stel jouw geschenkdoos samen en kies uit verschillende kleuren.


Bronnen
Cambridge Dictionary
Why gift wrapping is as important as the gift itself
What are the functions and advantages of the gift box?

Lees ook
10 redenen waarom een geschenkdoos de beste cadeauverpakking is voor jouw cadeau

Kies een geschenkdoos en stel samen:

Baby blauwe geschenkdoos, witte deksel met witte strik.

Zwarte geschenkdoos, gele deksel met witte strik.


Roze geschenk doos, witte deksel met witte strik.


Zwarte geschenkdoos, witte deksel met witte strik.

Witte geschenkdoos, rode deksel met witte strik.


Roze geschenk doos, zwarte deksel met witte strik.

Licht blauwe geschenkdoos, rode deksel met witte strik.


Witte geschenkdoos, zwarte deksel met witte strik.


Rode geschenk doos, zwarte deksel met witte strik.


Baby blauwe geschenkdoos, zwarte deksel met witte strik.


Gele geschenkdoos, rode deksel met witte strik.


Witte geschenk doos, gele deksel met witte strik.


Stel jouw luxe cadeaudoos samen