Stel jouw luxe
cadeaudoos samen

Wat zijn de functies en de voordelen van een cadeaudoos?

Cadeaudozen, we zien ze steeds vaker. In de winkels en op het internet worden kartonnen cadeauverpakkingen, geschenk- en cadeaudozen in grote hoeveelheden aangeboden. Zowel van goede als van slechte kwaliteit. Veel professionele fabrikanten kunnen deze cadeaudozen maken. Er zijn hele mooie cadeaudozen te koop van hoogwaardige kwaliteit. En toch kiezen we nog vaak voor een simpel cadeaupapiertje. Wat zijn de functies en de voordelen van een cadeaudoos eigenlijk?

Zwart cadeaudoos met witte strik.


Baby blauwe cadeaudoos met donker blauwe strik.


Baby roze cadeau doos met witte strik.Wat is een cadeaudoos?

Voordat we de functies en voordelen kunnen behandelen moeten we eerst de definitie van een cadeaudoos kennen. In de Nederlandse woordenboeken is helaas (nog) geen omschrijving van dit woord te vinden. Daarom hebben we de betekenis van het Engelse woord 'gift box' uit het Cambridge Dictionary vertaald naar het Nederlands. Deze letterlijke vertaling luidt als volgt: Een decoratieve doos om een cadeau in te doen.

In onze eigen woorden zouden we een cadeaudoos als volgt omschrijven:

Een cadeaudoos (ook wel een geschenkdoos of een cadeaubox genoemd) is een stevige vierkante doos waarin een cadeau kan worden verpakt. In tegenstelling tot cadeaupapier, biedt een cadeaudoos stevigheid en bescherming aan een cadeau. Een cadeaudoos is bedoeld om de cadeauwaarde te vergroten.

Cadeaupapier of cadeaudoos?

De cadeaudoos werd oorspronkelijk gebruikt voor dure cadeaus. Volgens de fabrikanten is een cadeaudoos een chiquere cadeauverpakking dan cadeaupapier. Ze zijn van mening dat een cadeaudoos meer betekenis geeft aan een cadeau. Ze beweren zelfs dat het de cadeauwaarde vergroot.

Waarvoor kan ik een cadeaudoos gebruiken?

Vroeger werd de cadeaudoos enkel gebruikt voor dure cadeaus. Tegenwoordig is de prijs van het cadeau niet meer doorslaggevend. Alle soorten cadeaus kunnen voor een cadeaudoos worden gebruikt. Een cadeaudoos wordt gebruikt voor zowel dure als goedkope cadeaus. Denk bijvoorbeeld aan bloemen, chocolade, sieraden, knuffelberen of contant geld.

Waarom zou ik een cadeaudoos kopen?

Het grootste voordeel van een cadeaudoos is de kwaliteit. Zoals het woord al doet vermoeden is een cadeaudoos gemaakt van karton. Door de sterkte van het karton kan een cadeaudoos blijvend worden hergebruikt mits deze onbeschadigd is. Als de cadeaudoos uiteindelijk is afgeschreven kan deze milieuvriendelijk worden gerecycled om vervolgens te worden gebruikt als nieuwe grondstof.

De kwaliteit van een cadeaudoos is niet slechter dan dat van een (hoogwaardige) houten of ijzeren kist. De prijs daarentegen is nog niet eens de helft. Een van de basisfuncties van een cadeaudoos is bescherming. Een cadeaudoos met goede opvulling beschermt het cadeau onderweg tegen schudden, lekken, zonlicht en vocht. Veel fabrikanten houden al aan het begin van het productieproces rekening met deze beschermingseisen.

Cadeaudozen worden gekocht om de waarde van een cadeau te vergroten. Naast het feit dat een cadeaudoos chiquer is dan cadeaupapier, biedt een cadeaudoos stevigheid en bescherming aan een cadeau. Cadeaudozen worden vrijwel altijd hergebruikt en zijn daarom ook duurzamer dan cadeaupapier.

Waar kan ik een cadeaudoos kopen?

Bij Beautifulgiftbox.com worden luxe cadeaudozen verkocht. Stel jouw cadeaudoos samen en kies uit verschillende kleuren.


Bronnen
Cambridge Dictionary
Why gift wrapping is as important as the gift itself
What are the functions and advantages of the gift box?

Lees ook
10 redenen waarom een cadeaudoos de beste cadeauverpakking is voor jouw cadeau


Kies een cadeaudoos en stel samen:

Witte cadeaudoos, zwarte deksel met gouden strik.


Baby blauwe cadeaudoos, witte deksel met donker blauwe strik.

Gele cadeau doos, zwarte deksel met gele strik.


Roze cadeaudoos, witte deksel met zwarte strik.


Zwarte cadeaudoos, witte deksel met zwarte strik.


Rode cadeau doos, zwarte deksel met witte strik.


Roze cadeaudoos, baby blauwe deksel met rode strik.


Gele cadeaudoos met witte strik.


Roze cadeau doos, rode deksel met witte strik.


Roze cadeaudoos, baby blauwe deksel met witte strik.


Roze cadeaudoos, zwarte deksel met gele strik.


Witte cadeau doos, roze deksel met witte strik.


Roze cadeaudoos, zwarte deksel met gouden strik.


Roze cadeaudoos, baby blauwe deksel met donker blauwe strik.


Roze cadeau doos met rode strik.


Witte cadeaudoos met donker blauwe strik.


Witte cadeaudoos, gele deksel met paarse strik.


Gele cadeau doos, zwarte deksel met witte strik.


Stel jouw luxe cadeaudoos samen