Wat zijn de 5 kerstthema’s van 2019?

Met kerstmis pakken we allemaal uit. Niet alleen letterlijk tijdens de feestdagen zelf. Maar ook de aankleding van de kerstboom, de tuin, de openhaard en als het even kan krijgt de hond ook een kerstpakje aan. Kerstmis is gewoon bijzonder. Sommige vrienden, familie of kennissen zie je alleen tijdens dit feest. Je maakt tijd voor elkaar en het gaat om het ‘samen zijn’.

Veel mensen vinden kerst leuk en gezellig. Daarom wordt het hele huis heringericht om er een bijzonder moment van te maken. Maar dit doen we niet zomaar. We zijn zo bezig met kerstversiering, dat we ons huis met kerst in bepaalde thema’s versieren. Ik heb wat onderzoek gedaan naar kerstthema’s die worden gebruikt. Deze thema’s kan je gebruiken als inspiratie en als ‘piek om de boom’ geef ik wat voorbeelden over welke cadeauboxen hierbij zouden passen.


1. Frosty: de koude winter style


Hou je echt van de winter? Breng de winter dan in huis! Laat zeker niet je voordeur openstaan maar haal alle versiering in huis de met de winter te maken heeft. De kleuren wit, lichtblauw en zilver maken deze koude combinatie compleet. Denk aan sneeuwvlokjes, ijskristallen, sterren, harten en vogeltjes. Dit thema is dit jaar helemaal hip.


2. Hippie: back to flower power


Is het Frostie thema ‘too much’ voor jou? Want het is al koud genoeg. Kijk dan eens naar het hippie thema. Haal de kraaltjes, dromenvangers, borduursels en veren maar weer uit de kast. Met kerst komt het weer helemaal terug. De meest gebruikte kleuren van dit thema zijn roze, blauw en geel. Je hebt zelf waarschijnlijk ook ideeën over hoe je dit verder in kan vullen. The hippie is back!


3. Ibiza: laat de zon schijnen


Het kan nog steeds! Zoals dit hét thema was van 2018 is dit thema er ook dit jaar weer bij. Haal de warme zomer in huis met dit thema. Goud, geel en roze zijn het helemaal. Harten, sterren en kerstballen het kan allemaal. Als ze voldoen aan deze kleuren schijnt ook deze kerst de zon bij jou binnen.


4. Rustiek: de schoonheid van de natuur


Ben je een natuurmens? Of wil je de natuur gewoon een keer in huis halen. Dan past dit thema deze kerst wel bij jou! Kleed je huis aan met natuurlijke elementen als dennenappels, houten hartjes, vogelhuisjes, houten hangertjes of andere elementen uit de natuur. Groen, wit, geel en brons geven de juiste richting aan. Om inspiratie op te doen voor dit thema kan een lange boswandeling wonderen doen.


5. Romantisch: voor een liefdevolle kerst


Vier jij de kerst alleen met je geliefde? Gezin? Of ben je gewoon een romantisch persoon? Dan is de het romantische thema echt iets voor jou. Haal alle hartjes en beeldjes maar uit de kast. Als deze maar voldoen aan de kleuren rood en wit. Met deze kleuren maak je van elke huis een liefdevol en warm thuis.

Foto's van AVRI Bloem-en Tuincentrum.


Stel jouw luxe cadeaubox samen