10 redenen waarom een cadeaubox de beste verpakking is voor jouw cadeau

In Nederland besteden we tegenwoordig steeds meer aandacht aan mooie cadeaus. Dat is ook niet gek. Want met een cadeau kan je iets duidelijk maken. Je wilt iemand bedanken, belonen of gewoon oppeppen na een moeilijke tijd. Uit onderzoek van Amerikaanse wetenschappers (2002) ‘The wonder of a gift’, blijkt dat 96% van de cadeaus zorgen voor endorfine. Endorfine (of endorphins zoals ze zelf zeggen) is het stofje waar een mens gelukkig van wordt. 76% van de gevers maakt dit stofje aan en maar liefst 98% van de ontvangers!

Niet alleen een goed cadeau zorgt voor endorfine. De verpakking is zeker zo belangrijk. Een mooie verpakking kan voor deze stof zorgen. De gever krijgt bij het inpakken al het gevoel dat hij iemand blij gaat maken. En de ontvanger krijgt een gevoel van erkenning en waardering. Op het moment dat het cadeau wordt overhandigd maken zowel de gever als de ontvanger endorfine aan.

In Amerika worden cadeaus al langer in cadeauboxen gegeven. Een cadeau inpakken is dan ook makkelijk, snel en goedkoop. Een cadeaubox is de oplossing voor elk cadeau. Daarom heb ik onderzoek gedaan naar waarom een cadeaubox ook de beste verpakking is voor jouw cadeau.


1. Geen gedoe met inpakpapier

Goed inpakken is niet voor iedereen weggelegd. Mannen hebben over het algemeen meer moeite met inpakken dan vrouwen. Volgens een groot onderzoek van de HEMA (2016) over ‘slordige inpakkers’ blijkt dat 71% van de Nederlanders het belangrijk vindt dat een cadeau mooi is ingepakt. 72% van de vrouwen heef hier dan ook plezier in en zegt dit zelfs goed te kunnen. Mannen hebben er daarentegen meer moeite mee. Zo'n 57% van de mannen geeft aan moeite te hebben met het inpakken van een cadeau. Al vinden ze het wel belangrijk dat een cadeau mooi wordt ingepakt. Daarom bieden veel webshops de mogelijkheid om je cadeau ingepakt naar je op te sturen. Maar het inpakken van een cadeau hoeft niet moeilijk te zijn. Een cadeaubox maakt het zelfst leuk! Kies jouw kleur, stop je cadeau erin en strik je lint. Zo doen ze dat in Amerika al veel langer.


2. Maak geld geven leuk!

Ken je dat gevoel? Dat je nog snel een cadeau voor iemand moet hebben? Maar je hebt geen tijd, zin of inspiratie? Dan is het makkelijk om geld in een enveloppe te doen. En je zegt er gewoon bij dat hij of zij zelf maar iets moet kopen. Het idee lijkt goed. Iemand koopt een cadeau voor zichzelf, dat kan niet mis gaan. Maar in de praktijk gaat dit anders. Het geld verdwijnt in de portemonnee. En wordt opgemaakt aan de dagelijkse boodschappen. Niemand zal weten dat jij geld als cadeau hebt gegeven.

Hoe gaat iemand onthouden dat jij geld hebt gegeven? Gewoon. Door je geld in een cadeaubox te geven. Je geeft geen briefje van vijftig. Maar een aantal kleinere briefjes in verschillende kleuren. Deze vouw je leuk op, of je verspreid het simpelweg tussen je opvulling de je laat de ontvanger zoeken. Het is fun! En zeg nou zelf. Het is toch veel leuker om met een cadeaubox op een verjaardag aan te komen dan met een papieren envelopje.3. Geef een duurzame cadeauverpakking

Duurzame alternatieven worden steeds belangrijker in onze samenleving. Dat de aarde opwarmt weten we allemaal. Maar de vraag is: Wat gaan we ar aan doen? Zowel bedrijven als consumenten letten steeds beter op het milieu en de duurzaamheid van producten. Hebben de kippen een eerlijk leven gehad? Zijn de schoonmaakmiddelen biologisch afbreekbaar? En kan het product gerecycled worden? Dat zijn vragen die mensen zich stellen als ze een aankoop willen doen. We denken zelf na over hoe ze het milieuvriendelijker kan. Zo scheiden steeds meer mensen hun afval, reizen ze elektrisch en hebben ze zonnepanelen op dak. Een duurzame cadeauverpakking is daarom ook belangrijk.

De cadeauboxen van Beautifulgiftbox.com zijn gemaakt van FSC gekeurd karton. Dat wil zeggen dat het karton voortkomt uit bossen die beheerd worden conform FSC-standaarden. Daarom is jouw cadeaubox duurzaam. Naast de goede herkomst van het karton, kan een cadeaubox ook worden hergebruikt. Je kan het doorgeven als je hem gekregen hebt. Of je voert hem af bij het papier en karton. Dan wordt hij weer gerecycled en klaargestoomd voor zijn tweede leven.


4. Een uniek cadeau na een spannende zwangerschapsperiode

Je kent dat wel. De verhalen van mensen die zwanger zijn. Het is zwaar en vooral de eerste keer is het afzien. Ik voel iets! Moeten we de dokter bellen? Ze zijn constant op hun hoede. Het einde van de zwangerschapsperiode is zwaar. Voor de ouders is het dan ook écht een ontlading als het kind gezond geboren wordt. En de opvolgende weken zijn ze erg emotioneel. Vooral de moeder kan voor het minste geringste in tranen uitbarsten. Dit heeft te maken met de hormonen en de spanningen van de laatste weken.

Tijd om deze ouders een oppepper te geven! Ze hebben het goed gedaan en je wilt ze een hart onder de riem steken. Dit kan direct na de geboorte of tijdens het kraam- geboortefeest. Beautifulgiftbox.com biedt baby roze en baby blauwe cadeauboxen om de ouders op te vrolijken en een blijk van respect te geven. De zware periode is ten einde gekomen en nu is het weer tijd voor de leuke dingen. Geef wat extra endorfine aan de kersverse ouders. Dat kunnen ze nu wel gebruiken.
5. Maak van elke verjaardag een feestje!

Verjaardagen. Wie viert het niet tegenwoordig? Bijna elk weekend is er wel een. Voor alle verjaardagen is het leuk om je cadeau in een cadeaubox te verpakken. Een cadeaubox zegt iets tegen iedereen op de verjaardag. Zoals ik al eerder beschreef maak je mensen blij met een goed cadeau. Ook het plezier bij het inpakken van je cadeau en het strikken van een lint versterkt de voorpret. Als jij binnenkomt, krijgt de jarige een lach op zijn gezicht! En daar doe je het toch voor? En er is meer. Jij, als gever van het cadeau wordt ook gelukkig van jouw entree. Als jij binnenkomt kijkt iedereen naar je. Je hebt een mooi cadeau bij je. Wat zou erin zitten? Dat is de nieuwsgierigheid die jij veroorzaakt hebt. Let eens op de reacties als je binnenkomt. Dan weet je wat ik bedoel!
6. Een originele verpakking bij een speciaal huwelijk

Bruiloften, huwelijken en trouwerijen. Voor veel mensen de belangrijkste dag van hun leven. Kom jij aleen op het avondfeest? Of mag je er de hele dag bij zijn? Op een speciale dag wil je met een origineel cadeau binnenkomen. Dat mag ook wel. Deze hele speciale dag is vaak ook een hele dure dag voor het bruidspaar. Dus jouw cadeau mag toch wel de moeite waard zijn. Wat je ook geeft en hoe duur het ook is. Verpak je cadeau in een mooie cadeaubox. Je komt binnen in style en je draagt bij aan het speciale gevoel die het bruidspaar graag wil hebben vandaag. Let goed op de blikken en reacties van de mensen als jij je entree maakt. Bij elke bruiloft kom jij met het mooiste cadeau binnen.
7. Maak een onvergetelijke indruk op jouw Valentijn

Valentijnsdag, dé dag om jouw geliefde te vertellen wat hij of zij voor jou betekent. Volgens het onderzoeksbureau Motivaction (2019) viert 31% van de Nederlanders Valentijnsdag. Stelletjes gaan vaak op pad. Ze gaan naar de sauna, bioscoop of gewoon lekker uiteten. Maar het grootste deel geeft nog altijd een cadeau. De drie meeste gegeven cadeaus zijn: sieraden, parfums en een etentjes. Ook dit soort cadeaus komen beter tot hun recht in een cadeaubox. Let bij het geven vooral op de reactie van jouw geliefde. Met jouw gepersonaliseerde cadeaubox zal je een onvergetelijke indruk maken.
8. Sinterklaascadeaus worden nog leuker om uit te pakken!

5 december. Voor velen een spannende datum. Sinterklaas pakt zijn spullen en vaart terug naar Spanje. Maar dit doet hij niet ongemerkt. Ben jij lief geweest? Dan zal hij ook voor jou cadeautjes achterlaten. Want wie zoet is krijgt lekker, wie stout is de roe.

Sinterklaas gaat zijn cadeaus nu ook inpakken in cadeaudozen. Niet alleen omdat het veel makkelijker is. Het is ook sneller en goedkoop. De tijd die hij kwijt is aan inpakken staat niet in verhouding aan de prijs die hij moet betalen voor een cadeaubox. Hij doet dit voor de de kinderen en hun ongeremde reacties. Kinderen krijgen graag een groot cadeau. Ja, Sinterklaas maakt veel endorfine aan bij kinderen.

Ben je wat ouder of niet lief geweest? Of verwacht je niets te krijgen van Sinterklaas? Dan doe je waarschijnlijk mee aan een surprise. Maar jouw surprise mag toch niet onderdoen aan die van je ouders, je zus of je oom? Verpak je Sinterklaascadeau dan in een cadeaubox.

Het is een makkelijke en goedkope manier om leuk mee te doen aan de surprise avond. Je hebt geen gedoe met inpakken. Let vooral op het gezicht van de krijger van jouw cadeau. Dan weet je dat je beslagen ten ijs gekomen bent.
9. De warmste verpakking voor de kerstdagen

Vier je kerstmis met je familie? Vrienden? Of anderen? De kerstman geeft cadeaus aan lieve kinderen. Maar wat als jij geen kind meer bent? Dan doe je waarschijnlijk mee aan een surprise avond. Net als bij Sinterklaas organiseren mensen vaak een surprise avond tijdens de feestdagen. Je trekt een naam en voor die persoon koop je een cadeau. Wil je een echte suprise maar heb je weinig tijd? Weinig geld? Of ben je er gewoon niet goed in? Dan is een cadeaubox de oplossing voor jou! Je koopt een mooi cadeau en stopt hem in jouw luxe cadeaubox. Je zal zien dat jij niet onder doet voor de rest van de familie. Je hebt weer een goede indruk gemaakt. Want van jou, hadden ze zo’n cadeau waarschijnlijk niet verwacht.


10. De mooiste waardering voor je ouders op vaderdag en moederdag

Voor veel kinderen hebben de ouders een belangrijke rol gespeeld in hun leven. Ze hebben je op het rechte pad gehouden door wijze adviezen en zij hebben je gemaakt tot wat je nu bent. Tijd om ze een blijk van waardering te geven! Koop gewoon een mooi cadeau en let niet op het geld. Als ze er straks niet meer zijn had je gehoopt dat je naar m’n advies had geluisterd. Verras ze! Sta op een onaangekondigd moment op de stoep en zorg dat jouw cadeau mooi verpakt is. Met een cadeaubox maak je een goede entree. Parkeer je auto wat verder weg zodat de hele straat ziet dat jij een mooi cadeau voor je ouders hebt gekocht. Jij waardeert je ouders! Let vooral op het gezicht van je ouders als jij binnenkomt. Dit is endorfine. Dit hebben ze toch verdient?


Stel jouw luxe cadeaubox samen